איך לשמור על בריאות השיניים של ילדכם?
26.04.2021שמירה על בריאות השיניים של ילדיכם מאוד חשובה. אך אם אינכם יודעים בדיוק מהי הדרך הטובה והנכונה ביותר לעשות זאת, הטיפים הבאים יעזרו לכם.
מתי מתחילים לצחצח שיניים?
אם תרצו לשמור על בריאות השיניים של ילדיכם, עוד לפני שבוקעת השן הראשונה, תוכלו להעביר מטלית רכה ונקייה על החניכיים כדי לנקות חיידקים מזיקים. העובדה שהשיניים לא בקעו, אינה אומרת שהן לא שם, קל וחומר חיידקים מזיקים.
כאשר השיניים בוקעות מומלץ להתחיל לצחצח אותן עם מברשת שיניים לתינוקות. השתמשו במים ובממש מעט משחת שיניים שמתאימה לתינוקות. בסביבות גיל שנתיים כדאי להקפיד על צחצוח יותר יסודי וללמד את הפעוטות לירוק את המשחה לכיור. קחו בחשבון שילדים מתחת לגיל 3 צריכים להשתמש בכמות קטנה של משחת שיניים (בגודל של גרגר אפונה). כמו כן, מתחת לגיל 8 יש להשגיח על הילדים כאשר הם מצחצחים את השיניים וגם לצחצח אותן עבורם כדי להבטיח שלא ייווצרו עששת או חורים.
מתי ילדים צריכים לבקר אצל רופא השיניים בפעם הראשונה?
ההמלצה היא לקחת את הילדים לרופא השיניים כבר עם בקיעת השן הראשונה, או עד יום הולדתם הראשון. במהלך הביקור, הרופא יבדוק שחלל הפה התפתח כראוי, שהשיניים צמחו בצורה טובה, ובנוסף הוא יבדוק את השיניים עצמן ואת הרקמות הרכות שבחלל הפה. כמו כן הוא יסביר על טכניקות הצחצוח המומלצות.
ביקורים סדירים אצל רופא השיניים יעזרו לאתר בעיות בשלב מוקדם, ויגרמו לילדים להתרגל לבקר אצל רופא השיניים, מה שיהיה מורכב יותר בגיל מאוחר. שימו לב שאתם לוקחים את הילדים לרופא שיניים שמומחה ומנוסה בעבודה עם ילדים, רופא שיניים לילדים ידע גם כיצד לתקשר עם הילדים בצורה טובה ויהפוך את הביקור להרבה יותר נעים. מעבר לכך הוא ידע מה לבדוק ויוכל לעזור לכם למנוע בעיות שכיחות בצורה יעילה.
איך אפשר למנוע חורים בשיניים?
חורים בשיניים נגרמים כאשר לא מצחצחים שיניים לאחר הארוחות ויש שאריות של אוכל בין השיניים ועליהן, וכתוצאה מכך גם חיידקים. החיידקים פוגעים בשכבת האימייל של השן, עד שנוצרים חורים. אם תרצו למנוע חורים בשיניים, הרגילו את ילדיכם לצחצח את השיניים לפחות פעמיים ביום, וכאשר הם גדלים מעט, גם להשתמש בחוט דנטלי.
דרך נוספת להימנע מחורים היא להגביל או להימנע בכלל ממאכלים מסוימים. מאכלים ממותקים, מיצים, ממתקים ובעיקר סוכריות על מקל וסוכריות גומי, עלולים לשחוק את שכבת האימייל ולגרום לחורים. במידה וילדיכם אוכלים מאכלים כאלו, כדאי לשטוף את הפה שלהם או לצחצח את השיניים ישר לאחר מכן, כדי לשטוף את הסוכר.
עם אילו בעיות שיניים ילדיכם עשויים להתמודד?
אם ישנה נטייה משפחתית לעששת או למחלות חניכיים, ילדיכם יכולים להיות בסיכון גבוה יותר. במקרים אלו, גם הרגלי צחצוח טובים לא יוכלו למנוע חורים בשיניים. אם ישנן תלונות על כאבים, כדאי לתאם תור כמה שיותר מהר, כך רופא השיניים יוכל לבדוק אם מדובר בחור שזקוק לטיפול.
ישנם מקרים אחרים שיכולים להוביל אתכם למרפאת השיניים כמו למשל שן שנשברה, מום מולד או עששת. רופאי השיניים עובדים היום עם חומרים מתקדמים ומגווני שמאפשרים להם להתאים את הטיפול לילדים בכל גיל. כאשר מדובר בטיפול שיניים פשוט הרופא ישתמש בחומרי הרדמה מקומיים שמתאימים לילדים, גז צחוק זו האופציה הפופולרית, אולם אם המצב דורש, לפעמים ימליצו גם על הרדמה מקומית, בעיקר כאשר נדרש טיפול שיניים הרבה יותר מורכב ומסובך. יש לציין, שככל שתטפלו יותר טוב בשיניים של הילדים שלכם, כך תוכלו למנוע ולהימנע ממצבים מורכבים ומהליכים יותר מסובכים אשר ידרשו התערבות כירורגית ורופא מרדים.
הקפידו על בדיקות שגרתיות
אם אתם רוצים להיות שקטים ורגועים, ולתפוס את “הבעיות” בזמן, הקפידו לתאם בדיקות שגרתיות אצל רופא השיניים, החל מפעם בשלושה חודשים ועד פעם אחת בשנה, בהתאם להמלצות של רופא השיניים שלכם. מומלץ גם לתאם תור לשיננית אחת לחצי שנה כדי שתנקה את השיניים, או לבצע את הניקוי אצל הרופא שמטפל בכם. כמו כן עודדו את הילדים לצחצח שיניים פעמיים ביום, בוקר וערב, ולאחר אכילת מאכלים ממותקים או ממתקים, ואם אפשר להימנע מהם, מה טוב. שיתוף פעולה עם רופא השיניים והמלצותיו, יכול להשפיע המון, ויוביל לבריאות שיניים טובה ונכונה עבור הילדים שלכם.